Výrobci

SAN POLINO

Vinařství SAN POLINO v Montalcinu bylo založeno v manželi Luigi Fabro a Katia Nussbaum na pozemcích, které byly mnoha generacemi obdělávány více než 1000 let. V roce 1992 zakoupili statek s 5ti hektary půdy a 400 olivovníky a zkušebně vysadili první řádky Sangiovese, které daly rustikální, plné a šťavnaté víno. V roce 1999 byla osázeno  2,5 ha Sangiovese a od té doby rodina rozvíjí organické a biodynamické vinařství s roční produkcí 10 -12 tisíc lahví. Půda přechází od písčito-hlinité po jílovitou, s vystupujícími hřbety břidlice, a má dobré retenční vlastnosti. Vinohrad má sklon 22 stupňů a jižní expozici. Jižní vítr vanoucí z Monte Amiata pomáhá udržovat svěží a zdravé mikroklima.

V oblasti Montalcina jsou nejznámějšími víny Sant Antimo, Rosso di Montalcino a Brunello di Montalcino, všechny tři zastoupené v portfoliu SAN POLINO. Celá oblast zabírá asi 24.000 ha, z toho je pouze 20% osázeno vinohrady a olivovými háji, zbytek jsou lesy, pole a pastviny.