Výrobci

Biscuits FOSSIER

Biscuits Roses de Reims

Poprvé se tyto zvláštní sušenky objevily na sklonku 17. století, okolo roku 1690. Původní pekárna byla založena v roce 1756 a jistý pan FOSSIER ji převzal v roce 1825. Receptura je jednoduchá, ale výroba velmi delikátní. Recept biscuits roses je založen na bázi čerstvých vajec, cukru, mouky. Původně bylo těsto bílé, ale když ho chtěli ochutit vanilkou, která byla získávána drcením kůry, docházelo k vizuálnímu „zaprášení“ zářivě bílého těsta. Proto se začalo používat jako krycí pigment karmínové barvivo a na závěr jsou popudrované moučkovým cukrem. Těsto se peče nadvakrát, což je zvláštnost, díky které se sušenka nerozpadne při namočení. Tato přednost pravých biscuits rosé inspirovala tradici namáčet sušenky ve sklence vína côteaux champenois nebo champagne. Sušenky jsou proto také velmi vhodné při výrobě různých dortů.